Produkty
Witamina B12 Metylokobalamina Witamina B12 MSE
Witamina K2 MK7 Witamina K2 MK7
Witamin D3 Witamina D3
Kolagen Platinum 50ml, 100ml, 200ml
Kolagen Silver 50ml, 100ml, 200ml
Kolagen Graphite 50ml, 100ml, 200ml
Colvita 60, 120 kaps
Witamina C Colway 100 kapsułek
Olej konopny CBD Witamina B12 MSE
Witamina B 17 Witamina B12 MSE
Migrena - Złocień Maruna Migrena
Młody Jęczmień Młody Jęczmień
Krem nawilżający na dzień 50ml
Krem regenerujący na noc 50ml
Eliksir pod oczy 15ml
Kolagenowy balsam do ciała
Serum wyszczuplające 200ml
Olej Arganowy 60, 120 kaps
Jagody Goji 60, 120 kaps
Ekstrakcja z suszu konopnego
Srebro koloidalne Srebro koloidalne
Różeniec Górski z Syberii
Peeling do twarzy 100ml
Maska kolagenowa z nanozłotem
Tonik do twarzy 125ml
Kolagenowy żel do mycia twarzy 200ml
Masło Shea 100 ml
Miód Manuka Miód Manuka
Oregano 100%
Zestaw do pielęgnacji twarzy
Herbatki Ayurwedyjskie Stres
Różeniec Różeniec
sty 31, 2015
Miód Manuka lepszy niż antybiotyk
MIÓD MANUKA LEPSZY NIŻ ANTYBIOTYK
APITERAPIA PROSTO Z NOWEJ ZELANDII
Tu kupisz MIODY MANUKA >>>
Nowozelandzka flora ewoluowała w izolacji i czystym środowisku od lat dzieki czemu osiagnęła najwyższe poziomy naturalnych, biologicznie aktywnych związków.
Dlaczego miód leczy?
Miód zawiera aktywne biologicznie substancje. Jedną z najważniejszych jest metyloglioksal (MGO) – związek o działaniu przeciwbakteryjnym.
Czy każdy miód zawiera tyle samo MGO?
Zawartość MGO w miodzie z kwiatów nowozelandzkich krzewów Manuka jest najwyższa. W ich nektarze stężenie MGO wynosi od 30 do 1000 mg/ kg, podczas gdy w 1 kg innych miodów jest ok. 10 mg. Dziąki specjalnym procesom produkcji miód Manuka utrzymuje stały poziom leczniczych związków.
Miód Manuka zawiera także wysoką zawartość antyoksydantów (przeciwutleniaczy) – kwasów fenolowych i organicznych, flawonoidów, witaminy C, karotenów – walczących z wolnymi rodnikami.
Miód Manuka kontra bakterie
Układ pokarmowy
Za 95% antybakteryjnych właściwości miodu Manuka odpowiada metyloglioksal. Niszczy on bakterie bytujące w układzie pokarmowym – Helicobacter Pylori – odpowiedzialne za powstawanie wrzodów żołądka i dwunastnicy, Staphylococcus Aureus (gronkowiec złocisty) – prowokujący groźne biegunki i wymioty, salmonellę – wywołującą zapalenie jelit, biegunki, zatrucia.
Miód Manuka działa ochronnie na układ pokarmowy. Jego cukry – laktulozy i dekstryny – powodują wzrost korzystnych dla zdrowia bakterii jelitowych, hamując jednocześnie rozwój bakterii gnilnych. Przynosi ulgę w bólu brzucha wynikających z niestrawności, wzdęć czy dolegliwości jelita drażliwego.
Obniża stężenie kwasu solnego w żołądku, łagodzi podrażnienia i wrzody śluzówki.
Układ oddechowy, jama ustna
Dzięki swym właściwościom antybiotycznym i antyseptycznym manuka może być antidotum na zarazki infekujące układ oddechowy . Jego spożywanie przyśpiesza leczenie zajętych zatok i stanów zapalnych jamy ustnej. W szkole stomatologii Uniwersytetu Otago w Nowej Zelandii łagodzi się nim zapalenie dziąseł. Miód Manuka działa na wszelkiego rodzaju zmiany bakteryjne w jamie ustnej, afty.
Skóra
Wysoka aktywność miodu sprawia. Że wykorzystuje się go do leczenia dolegliwości skórnych a nawet uciążliwych chorób skóry – atopowego zapalenia skóry i łuszczycy. Zwalcza też bakterie Propioniobacterium Agnes odpowiedzialne za trądzik. Przyspiesza gojenie ubytków potrądzikowych i zapobiega powstawaniu blizn. W farmacji używany jest do produkcji opatrunków. W nowozelandzkich szpitalach opatruje się nim rany i oparzenia.
Inne schorzenia XXI wieku
Antyoksydanty z miodu Manuka walczą z wieloma chorobami cywilizacyjnymi, takimi jak nowotwory, choroba Alzheimera i Parkinsona, cukrzyca i astma – twierdzą naukowcy z Warszawskiej Szkoły Gospodarstwa Wiejskiego. Miód Manuka obniża poziom homocysteiny we krwi dlatego zmniejsza ryzyko miażdżycy i zmian zakrzepowych, zawału serca i udaru mózgu. Po systematycznym spożywaniu miodu Manuka przez 2 tygodnie poprawia się skład krwi – wzrasta ilość erytrocytów (czerwonych krwinek i płytek krwi), poziom hemoglobiny (przenosi tlen) oraz stężenie żelaza. Te działanie zostało wykazane przez lekarzy Specjalistycznego Centrum Medycznego w Dubaju.
Jaki miód Manuka wybrać? Jaką zawartość MGO?
Zawartość MGO w miodzie podawana jest na opakowaniu, np. miód MGO 100+ zawiera co najmniej 100mg MGO. Aktywność miodu zależy od stężenia MGO.
MGO 30+, MGO 100+ poprawia odporność
MGO 250+ zalecany jest przy refluksie, zgadze, niestrawności
MGO 400+ łagodzi wrzody żołądka, trudno gojące się rany, zespół jelita drażliwego
MGO 550+ zaleca się w przypadku miażdżycy nóg, egzemie, anginie
Jak stosować miód Manuka?
Najlepiej na czczo! Zjeść prosto ze słoika 2-3 łyżeczki rano. Dobrze jeśli pozostawimy miód w ustach by powoli się rozpuszczał – będzie wtedy dodatkowo działa przeciwbakteryjnie na florę jamy ustnej i dziąseł.
Można rozpuścić 2-3 łyżeczki miodu wieczorem w letniej wodzie i pozostawić na noc. Wypić rano, po obudzeniu, na czczo.