Produkty
Witamina B12 Metylokobalamina Witamina B12 MSE
Witamina K2 MK7 Witamina K2 MK7
Witamin D3 Witamina D3
Kolagen Platinum 50ml, 100ml, 200ml
Kolagen Silver 50ml, 100ml, 200ml
Kolagen Graphite 50ml, 100ml, 200ml
Colvita 60, 120 kaps
Witamina C Colway 100 kapsułek
Olej konopny CBD Witamina B12 MSE
Witamina B 17 Witamina B12 MSE
Migrena - Złocień Maruna Migrena
Młody Jęczmień Młody Jęczmień
Krem nawilżający na dzień 50ml
Krem regenerujący na noc 50ml
Eliksir pod oczy 15ml
Kolagenowy balsam do ciała
Serum wyszczuplające 200ml
Olej Arganowy 60, 120 kaps
Jagody Goji 60, 120 kaps
Ekstrakcja z suszu konopnego
Srebro koloidalne Srebro koloidalne
Różeniec Górski z Syberii
Peeling do twarzy 100ml
Maska kolagenowa z nanozłotem
Tonik do twarzy 125ml
Kolagenowy żel do mycia twarzy 200ml
Masło Shea 100 ml
Miód Manuka Miód Manuka
Oregano 100%
Zestaw do pielęgnacji twarzy
Herbatki Ayurwedyjskie Stres
Różeniec Różeniec
wrz 21, 2015
Acerola - Sok z Aceroli
Acerola - wiśnia z Barbados
Dziś kilka zdań o jeszcze niedawno bardzo popularnym soku z ACEROLI !!! Warto powrócić do picia tego soku bo Acerola zawiera aż 30 razy więcej witaminy C niż cytryna!!!
Acerola ( Malpighia glabra ) - Malpigia granatolistna zwana również Wiśnią z Barbados jest rośliną występującą w rejonie Karaibów, Ameryki Środkowej i Południowej.
Acerola znana jest na całym świecie przede wszystkim za najwyższą zawartość witaminy C w 100 gramach ze wszystkich owoców świata.
ACEROLA to krzew lub drzewo do 6 m wysokości pochodzące z Wysp Karaibskich. W naturalnych warunkach ciepłego klimatu Acerola kwitnie i owocuje przez cały rok (owoce są bardzo podobne do naszych wiśni). Owoce są smaczne - soczyste, miękkie i kwaśne, dzięki temu posiadają orzeźwiający smak. Można je jeść na surowo lub przetwarzać na dżemy, napoje, soki i inne produkty. Świeże owoce szybko się psują, toteż ich transport nie jest zalecany. Acerolę można też z powodzeniem suszyć i później proszkować. Sproszkowana Acerola wykorzystywana jest do produkcji środków zawierających naturalną witaminę C.
Inne produkty zawierające Acerolę
Pozostałe wartościowe składniki owoców Aceroli: flawonoidy, antocyjany (cjanidyna, pelargonidyna, malwidyna), karotenoidy (przeważająca ilość β-karotenu), prowitamina A, witamina E, witamina PP, witaminy z grupy B (niacyna, ryboflawina, tiamina), żelazo, wapń, mangan, fosfor.
Dzięki flawonoidom, antocyjanom, karotenoidom komórki chronione są przed niszczącym działaniem wolnych rodników powstających podczas procesów utleniania. Związki te wspomagają działanie witaminy C, wykazują także wiele innych pożytecznych właściwości, np. niezastąpione w utrzymaniu dobrego zdrowia i sprawności, co dotyczy nie tylko przeziębienia, grypy czy popularnych infekcji ale także przewlekłych chorób cywilizacyjnych, takich jak: choroby serca, miażdżyca, nowotwory. Stosowane także jako naturalny filtr chroniący skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego (UVA).
100 % SOK Z MIĄŻSZEM Z ACEROLI!!! WZMOCNIJ SWOJĄ ODPORNOŚĆ I TWOJEGO DZIECKA NA NOWY ROK SZKOLNY
Wyciąg z Aceroli możecie kupic TU -->>
Pozytywne właściwości owoców Aceroli:
wzmacnia budowę naczyń krwionośnych,
pomaga utrzymać serce w dobrej kondycji, poprawia funkcjonowanie układu krążenia
przyspiesza proces leczenia przy przeziębieniach (wzmaga produkcję przeciwciał),
odgrywa ważną rolę w procesie produkcji niezbędnych enzymów,
poprawia odporność,
uczestniczy w procesie produkcji kolagenu (główne białko tkanki łącznej),
chroni komórki naszego organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników,
poprawia wchłanianie żelaza,
zapewnia dobry stan dziąseł,
poprawia funkcjonowanie układu nerwowego,
eliminuje zmęczenie.
Acerola jest więc idealna w walce z grypą i przeziębieniem dla dorosłych i dzieci. Sok z aceroli jest szczególnie dedykowany najmłodszym w okresach częstszych przeziębień i infekcji. Już teraz w Polsce dostępna jest łatwo przyswajalna, naturalna witamina C bez dodatku cukru i nie tylko w postaci tabletek czy proszku tylko w 100% naturalnego soku z miąższem.